Știrea zilei

Când se va expune Curtea de Apel Chișinău la cererea CEC de a-l exclude pe Balinschi din cursa electorală | VIDEO

Comisia Electorală Centrală a cerut Curții de Apel Chișinău excluderea din cursa electorală a candidatului Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești. Cererea a fost depusă astăzi, iar instanța are la dispoziție cinci zile pentru a se expune. De cealaltă parte, Balinschi se declară nevinovat.

Președintele CEC, Dorin Cimil, susține că motivul pentru care a decis să ceară excluderea din cursa electorală a candidatului este nerespectarea legislației electorale.

DORIN CIMIL, președintele CEC: „Comisia Electorală Centrală a adresat o cerere de chemare în judecată de anulare a înregistrării concurentului electoral prin adoptarea unei hotărâri în acest sens, Curții de Apel Chișinău, iar instanța de judecată urmează să examineze în decursul a cinci zile.”

De cealaltă parte, candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de deputat în circumscripția 38 din Hîncești, Vitalie Balinschi, susține că este nevinovat și va lupta pentru a demonstra acest lucru:

VITALIE BALINSCHI, candidat Partidul Politic „ȘOR”, alegerile parlamentare noi, circ.38, Hîncești: „Eu nu mă consider vinovat cu nimic și sunt gata să ofer declarații în orice instanță. Voi merge până-n pânzele albe pentru a demonstra nevinovăția mea și a echipei mele.”

Decizia CEC vine ca urmare a sesizării depuse de Partidul Liberal, care s-a plâns că Partidul „ȘOR” ar fi transportat organizat oameni la OrheiLand, ceea ce ar fi contrar legii. De cealaltă parte, reprezentanții formațiunii spun că demersul nu este argumentat, iar evenimentul la care se face referire era, de fapt, o conferință teritorială a Partidului ”ȘOR”, la care au participat doar membrii de partid. Formațiunea anunța că va sesiza misiunile diplomatice, acreditate la Chișinău, despre derapajele antidemocratice ale guvernării. Cu o reacție la acuzațiile Partidului Politic ”ȘOR” privind abuzurile și încercările socialiștilor de a-l exclude din cursa electorală pe Vitalie Balinschi, a venit deputatul PSRM Bogdan Țîrdea. Acesta a calificat acuzațiile ca fiind o încercare de victimizare și acumulare de capital politic.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …