Știrea zilei

Camioane pline cu marfă chineză, stopate la postul vamal Tudora | VIDEO

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul Vamal, investighează o infracțiune de contrabandă cu mărfuri de proveniență chineză, care au intrat în Republica Moldova prin postul vamal Tudora (la hotar cu Ucraina), cu valoarea estimată la peste 4 milioane lei.

În fapt, conform actelor prezentate la Postul Vamal, rezulta că lotul de marfă transportat cu patru autocamioane, ar fi fost compus din mașini pentru prelucrarea cerealelor, care potrivit legii, sunt scutite de achitarea drepturilor de import. Prin urmare, autocamioanele au fost direcționate pe culoarul verde, cu validarea și acordarea liberului la vamă.

Astfel, în rezultatul controlului, oamenii legii au stabilit că mărfurile transportate nu coincid cu mărfurile indicate în declarațiile vamale prezentate. Respectiv, în containere au fost identificate mărfuri, care în mod obligatoriu urmau a fi supuse plăților vamale: biciclete, piese pentru biciclete, accesorii moto, precum și piese pentru motociclete.

Pe caz, la 22 ianuarie curent, a fost pornită urmărirea penală în baza bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de contrabandă.

Potrivit legii, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă de până la 550 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Investigațiile continuă, în vederea elucidării multiaspectuale a circumstanțelor în care ar fi fost comisă infracțiunea de contrabandă și a stabilirii tuturor persoanelor implicate. Informațiile ulterioare vor fi prezentate cu respectarea prevederilor legale și a prezumpției de nevinovăție a persoanelor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Chișinău: Protest al transportatorilor de pasageri în trafic internațional

Transportatorii de pasageri în trafic internațional cer reluarea curselor. Circa 30 de autobuze, care au …