Știrea zilei

Cămin în carantină, păzit de polițiști. Cine îi asigură cu cele necesare și ce spune un student aflat în izolare | VIDEO

Situație alarmantă legată de coronavirus. Un întreg cămin al Universității Tehnice din Moldova a fost pus în carantină, după ce o studentă a fost testată pozitiv la COVID-19. În sediu sunt aproape 100 de tineri, ne-a declarat un reprezentant al universității, venit în această dimineață să verifice situația și să aducă unele produse alimentare. Accesul în cămin este strict interzis, iar noi am reușit să luam legătura cu unul dintre studenții aflați în izolare.

Căminul Universității Tehnice a fost pus în carantină după ce conducerea instituției a fost anunțată de către Comisia extraordinară de sănătate publică că una dintre studentele de aici a fost testată pozitiv la Covid-19. Astfel, a fost solicitată lista cu persoanele care au intrat în contact cu tânăra în perioada 9-13 martie, iar pentru a evita pericolul răspândirii virusului, întreg căminul a intrat în carantină.

În exclusivitate, am reușit să vorbim cu un student care este izolat. La telefon, Tudor ne-a spus că, în cămin sunt mai multe persoane. El stă în cameră cu încă un coleg și sunt monitorizați de medici.

TUDOR, student UTM:  Nu ne-au obligat să stăm acasă fiindcă sunt persoane care stau tot anul împrejur.  Sau muncesc în Chișinău și stau la cămin.

– Medicul vine la voi?

– Da vine, este și medic și mâncare ne aduc.

MARINA CEBANU, reporter: Căminul parcă este sub asediu. Ușa și aproape toate ferestrele sunt închise, iar intrarea este păzită de polițiști. Unica persoană care a ieșit din cămin a fost intendenta, însă aceasta nu a dorit să vorbească cu noi.

Am vorbit însă cu un reprezentant al Universității care, ne-a dat asigurări că studenții sunt în siguranță. Se alimentează bine și sunt sub supravegherea medicilor.

VITALIE MUTAF, șeful serviciului intern de protecție și privință al UTM: Pentru micul dejun a fost organizată mâncare pentru 100 de persoane care se află în cămin. Au fost aduși biscuiți, ceai, zahăr. Acum se organizează livrarea fructelor- mere, lămâie, usturoi. La fel, cantina organizează pregătirea pachetelor cu mâncare pentru trei zile, care vor fi transmise persoanelor din cămin.

Și unii prieteni ai studenților aflați în izolare au sărit în ajutor și au venit cu pungi cu mâncare.

 -Pentru cine ați adus mâncare, pentru câte persoane?

-Pentru o persoană.

– Pentru cât timp?

-Deja nu știu, cât timp o să se folosească.

– Da de câte ori aduceți?

– Eu pentru prima dată am adus, m-a rugat, am adus și plec.

Pe parcursul zilei, două persoane în costume speciale, înarmate cu soluții pentru dezinfectare au stropit ușa, dar și toate suprafețele din fața căminului. Oamenii însă, au refuzat să discute cu noi.

Potrivit informațiilor din presă, studenta ar fi din satul Bălceana, raionul Hâncești. Oficialii însă, refuză să confirme sau să infirme acest lucru. Și primarul localității Bălceana evită să vorbească la acest subiect, declarându-ne că nu poate oferi niciun fel de informații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …