Știrea zilei

Cămin din Chișinău, în carantină: În clădire sunt studenți, profesori și muncitori

Poliția a sigilat, ieri, intrarea în căminul UTM în care locuia tânăra diagnosticată cu noul coronavirus. La moment, în clădire, în afară de studenți se află și doi profesori, dar și alte două persoane din serviciul administrativ tehnic. Rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan, a declarat, pentru UNIMEDIA, că toate persoanele plasate în carantină sunt asigurate cu mâncare din contul instituției, iar la moment, niciuna dintre ele nu prezintă simptome ale Covid-19.

„În afară de studenți, mai sunt două cadre didactice și două persoane din serviciul administrativ tehnic, doamna de la intrare și încă o persoană, care locuiau în acest cămin. Primele două etaje sunt amenajate ca și cămin hotel. În rest, sunt 97 de studenți, conform ultimelor date”, ne-a spus rectorul Universității Tehnice.

Din momentul în care studenta testată pozitiv la Covid-19 a intrat în contact cu o colegă de a sa a trecut deja o săptămână, respectiv, carantina ar putea dura între 7 și 14 zile. „Recomandările sunt 2 săptămâni, de la data în care au avut contact cu persoana testată pozitiv a trecut deja o săptămână. Toată lumea este sănătoasă, nu are febră, dar recomandările vizează două săptămâni, deci, vom fi în carantină încă cel puțin o săptămână. Ce ne vor recomanda cei de la Sănătate Publică acea și vom face”, a precizat Viorel Bostan.

Totodată, în contextul în care nicio persoană din cele aflate în carantină nu poate părăsi căminul, instituția a asigurat din cont propriu studenții cu mâncare ieri și astăzi dimineață, iar părinții acestora nu au interdicția de a le aduce produse, în cazul în care doresc să o facă.

Cât despre colega studentei diagnosticate pozitiv, cu care ar fi contactat, aceasta este, la moment, în localitatea de baștină. „A plecat și ea pe 13 martie, se află la ea acasă, în localitate, ne-a comunicat că nu are febră, nicio simptomatică”, ne-a spus rectorul UTM.

Ieri, un cămin al Universității Tehnice din Moldova a fost plasat în carantină, după ce o studentă a instituției, originară din satul Bălceana, raionul Hîncești, a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …