Știrea zilei

Câinele din Hong Kong, suspectat de coronavirus, a murit

Un câine de companie în vârstă de 17 ani din Hong Kong, care a fost testat negativ la coronavirus după ce suspiciunile iniţiale de infectare s-au dovedit nefondate, a murit la două zile după ce a fost eliberat din carantină, scrie presa română.

Potrivit veterinarilor din acest centru financiar asiatic, cauza morţii câinelui ar fi fost stresul şi anxietatea provocate de izolarea în carantină, departe de proprietarii săi.

Animalul, care aparţine unui pacient diagnosticat cu COVID-19, a fost testat negativ la coronavirus săptămâna trecută, potrivit Departamentului pentru Agricultură, Pescuit şi Conservare (AFCD) din Hong Kong, liniştind temerile referitoare la posibilitatea transmiterii de la om la animal.

Câinele s-a întors la casa stăpânului său sâmbătă. AFCD nu a oferit detalii suplimentare.

Rezultatele testelor au fost în mod repetat ”slab pozitiv” de la sfârşitul lunii februarie, cu niveluri reduse de virus identificate în probele colectate din cavitatea nazală şi bucală, ceea ce a impus realizarea unor testări suplimentare pentru a confirma dacă este vorba despre infectare sau doar o contaminare.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), până în prezent nu există dovezi care să ateste infectarea animalelor de companie cu coronavirus.

Experţii veterinari care au examinat cazul din Hong Kong au precizat că posesorii de animale de companie nu trebuie să fie excesiv de îngrijoraţi şi nu trebuie să-şi abandoneze animalele.

În Hong Kong, au fost confirmate până în prezent 167 de cazuri de coronavirus şi s-au înregistrat patru decese.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: Încă două decese, în România. Una dintre victime avea 27 de ani

O tânără, în vârstă de 27 ani, din județul Botoșani a decedat din cauza coronavirus …