Știrea zilei

Ca pe timpul războiului: Blindate și soldați înarmați, surprinși pe străzile capitalei | VIDEO

Autoritățile se mobilizează în lupta împotriva coronavirusului. Tehnica militară a Armatei Naționale și soldați înarmați au fost observați astăzi în mai multe intersecții din capitală.

Asta după ce ieri Comisia pentru Situații Excepționale a anunțată că tot efectivul Armatei și angajații Ministerului de Interne vor patrula străzile și locurile publice, pentru a-i determina pe oameni să păstreze distanța socială. De asemenea, măsura este necesară în condițiile în care de mâine aflarea cetățenilor în parcuri, spații de agrement sau alte locuri publice este interzisă.

În context, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a anunțat că Armata Națională este pregătită să intervină cu 1500 de militari și 160 de unități de tehnică specială pentru a asigura patrularea în spațiile publice, alături de polițiști și carabinieri. Totodată, vor fi disponibilizate, la necesitate, resursele logistice ale Ministerului Apărării pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei, a mai anunțat ministrul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …