Știrea zilei

Ca în anii ’90. Membrii grupului parlamentar Pro Moldova declară că sunt șantajați și amenințați | VIDEO

Reprezentanții organizației teritoriale a Partidului Democrat din Rezina sunt hărțuiți și amenințați de foștii lor colegi din PDM, pentru că ar fi plecat din partid și susțin grupul parlamentar „PRO MOLDOVA”. Despre acest lucru a anunțat deputatul Eleonora Graur în cadrul unui briefing. De cealaltă parte, președintele PDM, Pavel Filip, a catalogat acuzațiile ca fiind niște minciuni grosolane.

Deputatul Eleonora Graur susține că ținta intimidărilor sunt nu doar consilierii raionali, locali și primarii, dar și rudele acestora. Potrivit ei, foștii democrați și rudele lor sunt amenințați că vor rămâne fără serviciu și că ar putea avea probleme de ordin profesional și personal.

ELEONORA GRAUR, deputat grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA”: S-au trezit la ceas de noapte cu intimidări și presiuni la ușa casei, la poartă, chiar și la colț de drum. Aceste acțiuni îmi par desprinse din vremurile criminale ale anilor 90.

Eleonora Graur spune că dacă aceste presiuni din partea foștilor colegi nu vor înceta, va fi sesizată poliția pe aceste cazuri, iar numele celor implicați vor fi făcute publice. De cealaltă parte, preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, neagă faptul că foștii democrați ar fi supuși presiunilor.

PAVEL FILIP, președinte PDM: Minciuni grosolane. Eu nu am fost în Rezina, nimeni dintre colegii mei încă nu au fost în Rezina. Nimeni nu are nevoie de acești colegi. Cei care au plecat, să aibă un drum bun, pentru că de la aceasta Partidul Democrat a avut doar de câștigat.

Amintim că, săptămâna trecută, organizația raională a PDM din Rezina a părăsit partidul și și-a declarat susținerea pentru grupul parlamentar „PRO MOLDOVA”. Grupul este forma din șase deputați, care au părăsit fracțiunea PDM și rândurile partidului, motivându-și decizia prin faptul că formațiunea poartă negocieri pe ascuns cu PSRM pentru a crea o coaliție de guvernare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică profundă, Dodon și familia sa își etalează pe rețelele de socializare ceasurile și hainele, care costă de câteva ori mai mult decât salariul unui muncitor de rând | VIDEO

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică …