Știrea zilei

Burse pentru tineri în valoare de 12 mii de lei | VIDEO

Centrul de Informații Universitare anunță cea de-a noua ediție a proiectului „Burse pentru formare profesională”. În acest sens, 80 de tineri din școli profesionale, colegii sau centre de excelență din țară pot beneficia de burse unice în valoare de 12 mii de lei.

Astfel, pentru a beneficia de burse, participanţii trebuie să fie înmatriculați în primul an de studii în cadrul școlilor profesionale, colegiilor sau centrelor de excelență din Moldova, începând cu septembrie 2019 și să demonstreze cel puţin o caracteristică socială.

De exemplu, să provină din familii cu venituri modeste; din familii incomplete sau din familii cu 3 şi mai mulţi copii, aflaţi la întreţinere. Totodată, participanții trebuie să dea dovadă de o situaţie academică bună, nota medie de la concursul de admitere la școala profesională, colegiu sau centru de excelență să nu fie mai mică de 7,5. Precizăm că, bursele sunt alocate pentru acoperirea necesităților curente ale tinerilor ce țin de efectuarea studiilor.

Bursa este prevăzută pentru o perioadă de 10 luni, cu posibilitatea reînnoirii acesteia, în baza de concurs, pentru anul următor de studii. Termenul limită de depunere a dosarului: 15 octombrie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Prânzuri calde livrate de restaurantele din Chișinău pentru pacienții și medicii de la spitalul ”Toma Ciorbă” | VIDEO

Ajutor nu prin vorbe, ci prin acțiuni! Restaurantele din capitală s-au solidarizat în susținerea medicilor …