Știrea zilei

Bugetul de stat și pachetul de legi anulate de CC vor fi examinate de Parlament | VIDEO

Rectificareabugetului de stat și pachetul de legi anulate de Curtea Constituțională vor fi examinate în Parlament. Despre aceasta a anunţat partidul socialiştilor într un comunicat de presă, după convocarea Consiliului coaliției de guvernare creată de PSRM și PDM.

Consiliul coaliției a decis ca rectificările la buget, inclusiv impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plătește fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa la 15% și facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free să fie aprobate în ședință de Parlament.

Totodată, deputații celor două formațiuni au mai stabilit ca prevederile ce se referă la amânarea cu un an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse în magazine, dar și majorarea taxelor pentru industria extractivă să fie revăzute. Acum câteva zile, magistrații Curții Constituţionale au anulat legea prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea, deoarece mai mulţi deputaţi din opoziţie au invocat că unele prevederi nu au legătură cu starea de urgență și lupta cu pandemia. Chiar şi aşa, anterior, Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat mai multe prevederi din legea suspendată.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon o ia iar înaintea Comisiei Situații Excepționale. Anunță când se deschid frizeriile

Frizeriile din R. Moldova își vor relua activitatea începând cu ziua de mâine, 16 mai, …