Știrea zilei

BREAKING NEWS! Dodon anunță că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a convocat astăzi Consiliul Republican al Partidului în cadrul căruia au decis dacă vor face sau nu coaliție parlamentară cu PDM sau ACUM.

După mai bine de două ore, în fața presei a ieșit președintele fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanîi, dar și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Dodon a anunțat că nu va face coaliție nici cu PDM, nici cu ACUM, așa că există o probabilitate mare de alegeri anticipate.

„Cunoașteți că socialiștii din start au propus formarea unei coaliții cu Blocul ACUM, au avut loc câteva runde de negocieri și oficiale și neoficiale, chiar și astăzi.

Am văzut că deputații ACUM au rămas pe aceeași poziție practic.

Nu avem claritate dacă sunt gata să restituie careva competențe președintelui.

Noi nu am propus coaliție cu PDM, noi nu am discutat cu PD.

Noi din start nu am avut de gând să facem coaliție cu democrații. Așa cum am spus din start, orice coaliție cu cei de dreapta, ori alegeri anticipate.

Noi am făcut tot posibilul, chiar am sperat că ceva o să se miște. În această situație trebuie să constatăm că practic mergem la alegeri anticipate.

Cetățenii trebuie să înțeleagă că pentru a ieși din criză trebuie de votat pentru un partid care are șanse, aceștia sunt socialiștii.”, a declarat Igor Dodon.

Știri.md amintește că în timpul consiliului, zeci de oameni au fost aduși cu autocarele la Chișinău, adunându-se în fața sediului PAS, dar și în cartierul Telecentru.

Deputatul din Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, afirma că patru autobuze din Bălți, în care s-ar afla bugetari, vin spre Chișinău.

Deasemenea, amintim că astăzi blocul ACUM au așteptat reprezentanții PSRM la Parlament, iar PSRM nu a venit, însă s-au întâlnit cu cei din Partidul Democrat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu și Năstase s-au întâlnit din nou. Despre ce au discutat

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderii PAS și Platforma DA, …