Știrea zilei

Blocul ACUM și PSRM încearcă să ascundă adevărații beneficiari ai furtului miliardului | VIDEO

Blocul ACUM și PSRM încearcă să ascundă de ochii lumii adevărații beneficiari ai furtului miliardului. La publicarea raportului Kroll 2, președintele comisiei de anchetă, Alexandru Slusari a avut grijă să fie ascunse informațiile privind firmele off-shore care aparțin raiderului numărul unu din CSI, Veaceslav Platon.

Informațiile au fost publicate după ce un portal de știri a intrat în posesia raportului Kroll 2 necenzurat. Astfel, sub porțiunile hașurate care au fost prezentate publicului larg de alianța de guvernare, sunt ascunse schemele și denumirile companiilor off-shore ce aparțineau lui Platon.

Pe lângă firmele off-shore care aparțin lui Veaceslav Platon, Slusari a omis din raportul Kroll 2 și firmele controlate de Zinaida Greceanîi. Astfel, compania soțului speakerului Zinaida Greceanîi nu se regăsește în raportul Kroll 2, asta deși aceasta figurează în primul raport al companiei care a investigat frauda bancară.

Este vorba despre firma off-shore „Alsvit-Print“, înregistrată în Cipru, care, a figurat în primul raport la capitolul preluării datoriilor pe care le avea la BEM de către compania britanică „Roseau Alliance“. În cel de-al doilea raport această firmă, ca și nume tuturor celor de la guvernare, nu se mai regăsește.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …