Știrea zilei

Blocul ACUM boicotează negocierele | VIDEO

Blocul ACUM nu va participa la întrevederea comună a fracțiunilor parlamentare de la Președinție, anunțată de către șeful statului pentru ziua de mâine, 2 aprilie. În replică, reprezentanții Partidului Democrat, declară că aceștia nu vor decât să creeze un haos politic în țară.

Fracțiunile PAS și PPDA, susțin că nu vor să discute cu democratul Vladimir Plahotniuc, dar nici cu socialiștii. Totodată, ei cheamă deputații care, potrivit lor, nu ar fi controlați de către PDM, să vină mâine la Parlament, pentru a discuta despre pachetul de legi antioligarhice, înaintat de către blocul ACUM. Întâlnirea ar urma să aibă loc cu două ore înainte de întrevederea anunțată de către Igor Dodon.

 ”Actualmente PAS și PPDA, și-au anunțat tentativa de a face o acțiune de șantaj și corupere a deputaților din alte fracțiuni, prin invitarea la discuții separate, deși erau deja planificate la Președinție discuții oficiale în formatul conducerilor partidelor parlamentare. Ȋnțelegem că această inițiativă, de a avea suporturi separate, individuale ale deputaților, este văzută drept o practică normală pentru blocul ACUM și toți cei care ȋi susțin și cu siguranță vom ține cont de astfel de abordări, ȋn construcția deciziilor noastre viitoare. ” , a spus purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gamurari.

Contactat de noi, Vitalie Gamurari a mai declarat că acțiunile PAS și PPDA nu demonstrează decât incompetența politică a acestora.

Cel mai probabil este o dorință în continuare de a bloca situația. Situația din Parlamentul Republicii Moldova și viața politică din țară – acest lucru demonstrează lipsa maturității plitice din partea unor reprezentanți ai clasei politice. ”  a menționat VITALIE GAMURARI, purtător de cuvânt PDM.

Prima ședință a Parlamentului nou ales a fost amânată, deoarece nu există o majoritate parlamentară care ar putea alege Guvernul țării. Ulterior, președintele a chemat la negocieri deputații care au acces în Parlament, ignorând fracțiunea Partidului ”ȘOR”. Mâine, urmează să aibă loc o întâlnire comună a deputaților democrați, socialiști și cei din blocului ACUM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CC a decis: Alegerile parlamentare NU pot avea loc în aceeași zi cu cele prezidențiale | VIDEO

Magistrații constituționali au decis. Alegerile parlamentare nu pot fi organizate în aceeași zi cu cele …