Știrea zilei

Blocul ACUM a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării. Se bazează pe o înregistrare video

Blocul ACUM a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării Victor Gaiciuc. Moțiunea deputaților ACUM se bazează pe o înregistrare video în care „Victor Gaiciuc aduce drept exemplu Armatei Republicii Moldova spiritul de luptă al forțelor separatiste din Donbas”, susține Mihai Popșoi, scrie unimedia.info.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi, Gaiciuc „susține lupta dusă de mercenarii din Donbas contra forțelor legitime din Ucraina. Faptul că domnul Gaiciuc recunoaște legitimitatea grupările armate neconstituționale reprezintă o amenințare gravă la adresa securității naționale a Ucrainei, care vine de la un oficial al statului vecin, membru al cabinetului de miniștri și care aduce daune serioase relației noastre cu Ucraina”.

Într-o secvență video din 2017, Gaiciuc declara: „Discutăm și toți mă întreabă de ce trebuie Moldovei Armata, că noi nu vom biriu niciodată. Dar eu aduc un singur exemplu, Donbasul. În Donbas sunt în jur de 10 mii de militari, practic ca Armata Națională a Moldovei și în Armata Ucraineană sunt 168 de mii. Deci spiritul, credința e mai eficace în luptă, dacă ostașul crede în comandatul său, își iubește Patria și cu un armament nu atât de sofisticat ca la inamic, el va câștiga”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

După trei încercări eșuate, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce țin de modificarea bugetului de stat. Cine a asigurat cvorum | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …