Știrea zilei

Bilanț sumbru al incendiului de la Colegiul din Odesa. În ultima jumătate de an, mai mulți oameni au ars de vii

Un mort, 27 de răniţi şi 14 persoane date dispărute la Odesa, într-un incendiu la o clădire cu şase etaje în care se află sediile mai multor licee şi institute de studii superioare, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, relatează AFP, citat de news.ro.

O elevă în vârstă de 16 ani a murit, iar alte 27 de persoane au fost rănite în incendiu. Flăcările au fost controlate joi dimineaţa, iar zeci de pompieri continuau să caute în ceea ce a rămas din această clădire cu şase etaje, distrusă parţial.

”Sperăm ca cele 14 persoane date dispărute să fie găsite în viaţă”, a scris pe Facebook Zelenski. Şapte pompieri au fost răniţi, iar cinci dintre persoanele rănite se află în stare gravă. Autorităţile au deschis o anchetă cu privire la originea incendiului. Un moment de tăcere a fost respectat în Rada Supremă (Parlament).

Incendii soldate cu morţi sunt frecvente în Ucraina, unde respectarea reglementărilor în domeniul securităţii este aleatoare, iar numeroase structuri sunt îmbătrânite. În august, un incendiu la un hotel din Odesa s-a soldat cu nouă morţi. În iunie, un spital psihiatric a ars, tot la Odesa, iar şase persoane au murit.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Ministrul Sănătății din România a demisionat, iar în Italia s-au înregistrat un număr dublu de decese față de China | VIDEO

În plină pandemie, România rămâne fără ministru al Sănătății, după ce Victor Costache și-a anunțat …