22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Bilanț dramatic: Coronavirusul a făcut peste 1000 de decese în China | VIDEO

Epidemia de coronavirus atinge cote alarmante! Bilanțul sumbru al deceselor arată că numărul persoanelor răpuse de virusul ucigaș a depășit 1000 de persoane. Între timp, cercetătorii germani au făcut un anunț halucinant: virusul mortal are capacitatea de a supraviețui până la 9 zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul. Noul coronavirus are un puternic impact și pe plan economic, încetinirea procesului de producere în China afectează lanțul comercial global.

Potrivit ultimelor date, numărul deceselor a depășit cifra de 1000, iar cel al îmbolnăvirilor a ajuns la 42 de mii doar în China. Până acum, au fost confirmate 319 cazuri de coronavirus în alte 24 de ţări.

Totodată, se vorbește tot mai mult despre impactul economic al virusului ucigaș. În încercarea de a limita răspândirea virusului, guvernul chinez a prelungit cu mult vacanţa de Anul Nou, decizie care va afectat lanţul global de aprovizionare cu materii prime şi componente. Marile mărci, de la producătorii de mașini până la giganții tehnologici, au dificultăți în a-și fabrica și livra produsele în termen. Stocurile sunt deja la limita inferioară, după ce fabricile chineze s-au închis pentru a preveni răspândirea epidemiei. Analiștii susțin că situația ar fi ca „un duş rece” de care lumea nu avea nevoie.

Între timp, chinezii au revenit la muncă după vacanța prelungită, iar angajatorii sunt îndemnați să verifice temperatura fiecărui lucrător înainte de intrarea în tură.

Iar oamenii de știință germani au descoperit că noul coronavirus poate rezista mai mult de o săptămână pe diverse suprafețe, în condiții favorabile, adică temperaturi scăzute și umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că poate fi contagios, scrie Hotnews.ro. Cercetătorii susțin că noul coronavirus s-ar comporta la fel ca și ceilalți viruși și, prin urmare, ar avea o capacitate de supraviețuire și o eficacitate infecțioasă care durează până la 9 zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul. Specialiștii susțin că trebuie să se acorde o atenție sporită „mânerelor, butoanelor, paturilor, noptierelor”, suprafețe care pot fi atinse de pacienți și pot deveni o sursă de infecție. Studiile revoluționează orientările Organizației Mondiale a Sănătății, care până a respins această ipoteză.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cei șase români de la bordul navei „Diamond Princess” au fost repatriați

Şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul …