29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Bebeluș de numai două luni, abandonat într-o curte din Chișinău | VIDEO Update

Un nou-născut, de doar două săptămâni, a fost abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Potrivit poliției, bebelușul a fost lăsat într-un cărucior, iar alături de prunc au găsit un bilețel. Copilul a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal nr.1, iar oamenii legii caută mama pruncului. Potrivit medicilor, nou-născutul este în stare satisfăcătoare.

Cazul dat a ajuns în vizorul direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului. Șeful interimar al direcției, Lucia Caciuc, a declarat pentru postul nostru de televiziune că există indici care ar ajuta autoritățile să caute rudele copiilor și anume: data, luna și anul nașterii, lăsate pe un bilețel alături de micuț. Totodată, potrivit ei, bebelușul ar putea fi întors în familie.

LUCIA CACIUC, șef interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului: Dacă se găsesc rudele, înseamnă că o să-l reîntoarcem în familie pentru că obiectiv, copilul în afară de mamă, are și tată și poate are și bunei și în cazul acesta mai vedem, dacă nu – cred că va fi plasat în centrul de la Cuza Vodă. 

Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chişinău, unde a fost spitalizat bebelușul de două săptămâni, starea copilului este satisfăcătoare, este alimentat artificial și se află sub supravegherea medicilor.

Amintim că Poliția Capitalei a fost alertată despre faptul că un copil a fost abandonat în curtea unui bloc de locuințe din sectorul Buiucani al capitalei. Solicitată telefonic, ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a comunicat că polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că nou născutul – băiețel – era abandonat într-un cărucior care se afla la etajul unu în interiorul blocului. Lângă copil a fost găsit și un bilețel în care era indicată data, luna și anul nașterii bebelușului. Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul

Lângă copil a fost găsit și un bilețel în care era indicată data, luna și anul nașterii bebelușului. Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Doi soți din Basarabeasca, găsiți morți în camera de baie

Doi soți din s. Carabetovca, r-ul Basarabeasca, au fost depistați fără suflare de către o …