Știrea zilei

Avia Invest, nedumerită de solicitarea AAC: Tarifele aeroportuare au fost aprobate tocmai prin ordinul Autorităţii Aeronautice, în 2007 | VIDEO

Compania Avia Invest îşi exprimă nedumerirea în legătură cu solicitarea venită de la Autoritatea Aeronautică Civilă prin care se cere baza de costuri a tarifelor aeroportuare pentru 2020. Avia Invest susține că aceste prețuri nu au fost schimbate niciodată, de când firma a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău. Mai mult, Compania afirmă că nici nu are autoritatea necesară pentru a face careva schimbări în acest sens.

Potrivit unui comunicat al companiei, Avia Invest îşi exprimă nedumerirea față de solicitarea Autorității Aeronautice Civile și susține că mărimea şi metoda de calcul a tarifelor aeroportuare au fost aprobate tocmai prin ordinul Autorității Aeronautice încă din anul 2007. În comunicat se mai arată că, din momentul înfiinţării Aeroportului Chişinău, adică din 1995 şi până în prezent, toate taxele aeroportuare au fost instituite de autorităţile statului şi anume Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile, iar ulterior de către succesorul ei Autoritatea Aeronautică Civilă.

DECLARAȚIE AVIA INVEST: ”Metodologia de calcul a tarifelor Aeroportului nu a fost niciodată stabilită de concesionarul Aerogării. Avia Invest nu a modificat mărimea tarifelor şi a altor plăţi aeroportuare, fiind în vigoare cele percepute până la semnarea contractului de concesiune în 2013. Mai mult decât atât, Avia Invest a elaborat şi a reuşit să implementeze cu succes o politică de atragere a companiilor aeriene, prin care a acordat reduceri substanţiale de la mărimea tarifelor existente, în vederea diversificării destinaţiilor de zbor.”, susține Avia Invest.

Compania mai menționează că, pasagerii Aeroportului Internaţional Chişinău au putut să beneficieze de zeci de zboruri noi directe, lansate din Chişinău spre mai multe ţări din Europa, la preţuri avantajoase. Cât priveşte sesizarea făcută de Autoritatea Aeronautică Civilă la poliţie, administraţia Avia Invest spune că este încrezătoare în compentenţa instituţiilor abilitate și că acestea își vor face munca în conformitate cu prevederile legale. Anterior, AAC a solicitat concesionarului „Avia Invest” prezentarea bazei de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020, menționând că asta s-ar face pentru asigurarea transparenței la aplicarea tarifelor aeroportuare.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă un medic a fost răpus de Covid-19: „Și-a dedicat peste 40 de ani salvând viețile a mii de copii”

Încă un medic a fost răpus de noul tip de coronavirus. Este vorba despre Profesorul …