Știrea zilei

Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva | VIDEO

În pofida visurilor pe care le are Igor Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască Aeroportul Chișinău încă 43 de ani. Declarația aparține companiei concesionare care a venit cu o reacție la anunțul făcut de șeful statului și Agenția Servicii Publice, potrivit cărora contractul de concesionare al Aeroportului Internațional Chișinău a fost reziliat, iar investitorul este obligat să întoarcă bunurile.

Compania „Avia Invest” dezminte într-un comunicat de presă informațiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare a aeroportului și susține că președintele Igor Dodon ar fi implicat în aceste acțiuni. Avia Invest” a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare, iar acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit”, se spune în comunicat.

Avia Invest” a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare, iar acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit.

Reacția companiei vine după ce șeful statului a anunțat că principala aerogară a țării va fi întoarsă în posesia statului.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „APP a înaintat demers oficial către invesitorul de la Aeroportul
Chișinău de reziliere a contractului. Repet, în premieră, pentru toată această perioadă sunt condiții legale pentru rezilierea contractului”.

După declarațiile făcute de Igor Dodon, și Agenția Proprietăți Publice a venit cu o reacție. Printr-un comunicat de presă, instituția informează că a reziliat contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău și i-a solicitat companiei „Avia Invest” să restituie bunurile. De cealaltă parte, Avia Invest” reiterează că este o companie solvabilă care își exercită activitatea în strictă conformitate cu legislația și cu prevederile contractului de concesionare.

Mai mult decât atât, concesionarul aeroportului declară că din cauza presiunilor făcute de autorități, companiile de asigurări din țara noastră refuză să semneze o poliță de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să
o prezinte în fiecare an.

„Este cu atât mai inexplicabilă atitudinea lui Igor Dodon, care se declară prieten al Rusiei și al mediului de afaceri rus, față de o poliță de asigurare semnată cu o companie din Rusia. Prin acest comportament, Igor Dodon pune la îndoială orice act emis de companiile din Rusia și recunoașterea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce provoacă mari îngrijorări și rezerve pentru colaborarea business-ului rusesc cu partea moldovenească. Este clar că Igor Dodon, prin comportamentul său, demonstrează un comportament inamical față de mediul de afaceri și cetățenii ruși”, susțin reprezentanții companiei.

Este cu atât mai inexplicabilă atitudinea lui Igor Dodon, care se declară prieten al Rusiei și al mediului de afaceri rus, față de o poliță de asigurare semnată cu o companie din Rusia. Prin acest comportament, Igor Dodon pune la îndoială orice act emis de companiile din Rusia și recunoașterea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce provoacă mari îngrijorări și rezerve pentru colaborarea business-ului rusesc cu partea moldovenească. Este clar că Igor Dodon, prin comportamentul său, demonstrează un comportament inamical față de mediul de afaceri și cetățenii ruși.

Solicitat de postul nostru de televiziune pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon. Compania „Avia Invest” a devenit concesionara Aeroportului Internațional Chișinău în vara anului 2013. Acordul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de până la 49 de ani. În ultimii ani, principala aerogară din țară a fost complet reabilitată – a fost extins terminalul, au fost modernizate pista aerodromului și sistemul de iluminare, a fost amenajată o parcare auto multietajată și au fost date în exploatare și alte lucrări.

Recent, reprezentanții companiei au anunțat că își propun să creeze circa 9000 de locuri noi de muncă și că vor susține mai multe proiecte sociale în valoare de 100 de milioane de lei, bani care vor fi alocați de acționari. Fondurile vor fi utilizate pentru implementarea inițiativelor care vin să-i sprijine pe cetățeni și să le îmbunătățească viața.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, șoferi: O stradă din centrul Capitalei a intrat în reparații

Strada Albișoara, pe tronsonul Iurie Gagarin – Ismail, a intrat în reparație pentru următoarele două …