Știrea zilei

Avia Invest comentează declarațiile lui Andrei Năstase și perchezițiile la Aeroport | VIDEO

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova Andrei Năstase, a declarat în cadrul unui briefing de presă, că la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi avut loc mai multe operațiuni ilegale. Avia Invest a venit cu o reacție, prin care dezminte declarațiile ministrului de Interne.

În cadrul unui briefing de presă, susținut la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova Andrei Năstase, a declarat că mai multe probleme grave, care ar putea afecta grav securitatea națională au fost depistate în urma unor investigații la Aeroportul Internațional Chișinău. Neregulile s-ar trage de pe timpul fostei guvernări, care ar fi încercat să controleze anumite elemente ale securității naționale.

ANDREI NĂSTASE, ministrul Afacerilor Interne:

„Am dori în spiritul transparenței să informăm opinia publică pentru ca oamenii să știe cum regimul oligarhic a înțeles să își supună controlului instituții fundamentale ale statului, de altfel tot aceeași companie „Avia Invest” SRL a încercat să promoveze prin intermediul unor funcționari publici un proiect de lege prin care poliția de frontieră să fie exclusă din procesul de asigurare a securității în aeroportul Chișinău.”

Compania ”Avia Invest” a venit cu o reacție la acuzațiile ministrului Afacerilor Interne.

”Odată cu procesul de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost îmbunătățită considerabil infrastructura aeroportuară, inclusiv la capitolul controlul de securitate și fluidizarea traficului de pasageri. Astfel, a fost necesară majorarea numărului de personal, cererea fiind neglijată de Poliția de Frontieră, din cauza că majorarea numărului de personal va crea cheltuieli suplimentare neplanificate. Astfel, compania Avia Invest, pentru a evita în perioada de vară cozile care se formau în aerogară la trecerea controlului de securitate și pentru a majora confortul pasagerilor, a venit cu inițiativa de a recompensa cheltuielile de delegare a polițiștilor și de a asigura buna funcționare a celor 5 linii de control de securitate, acoperind cheltuielile celor 20 de polițiști dislocați suplimentar la aeroport”, se arată în Comunicatul companiei.

La data de 15 august au avut loc descinderi la a sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”, organizate de Serviciului Protecție Internă și anticorupție al MAI și Serviciul de Informații și Securitate.

Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat. Ca urmare a perchezițiilor efectuate în sediile și încăperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe.

Cu referire la perchezițiile efectuate de procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău în comun cu angajații SPIA al MAI și SIS descinse pe parcurul zilei de 15 august, AVIA INVEST a precizat urmatoarele:

”Niciun document sau suport informațional ridicat în cadrul perchezițiilor nu reprezintă o probă, care să confirme comiterea faptelor prejudiciabile, precum au declarat organele de resort. Compania AVIA INVEST a activat în cadrul legal, respectând toate normele, fără nicio abatere. Mai mult, ținem să informăm pasagerii că aceste acțiuni nu au periclitat sub nicio formă activitatea AIC-ului, toate zborurile fiind operate conform programului”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fostul ministru al Educației, Victor Țvircun, este noul Ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar | VIDEO

Fostul ministru al Educației în Guvernul Tarlev, Victor Țvircun, este noul Ambasador al Republicii Moldova …