Știrea zilei

Avertizare de călătorie: Moldovenii ar putea rămâne blocați în zonele afectate de COVID-19 | VIDEO

Ministerul de Externe a emis o avertizare pentru moldovenii care călătoresc peste hotare. Diplomația de la Chișinău atenționează cetățenii că unele state impun restricții de intrare și ieșire din țară, iar drept urmare, există riscul ca oamenii să rămână blocați în zonele afectate de coronavirus.

În comunicatul emis de Ministerul de Externe se spune că blocarea cetățenilor peste hotarele țării ar putea avea drept consecință depășirea limitei de 90 de zile de ședere în spațiul Schengen, motiv pentru care cetățenii ar putea fi trași la răspundere administrativă. În context, moldovenii sunt îndemnați să evite călătoriile în zonele afectate de coronavirus, iar în cazul în care acestea nu pot fi evitate, să se informeze despre măsurile impuse de autoritățile din respectivele țări.Totodată, în cazul în care se confruntă cu anumite dificultăți peste hotare, oamenii sunt sfătuiți să contacteze misiunile diplomatice și oficiile consulare la numerele de urgență publicate pe paginile oficiale ale acestora.

Măsuri de prevenire a infecției cu virusul periculos au fost luate și de autoritățile de la Chișinău. Astfel, potrivit unei hotărâri de Guvern, începând cu 12 martie și până în data de 31, operatorii aerieni au interdicție de a permite îmbarcarea călătorilor care vin în Moldova din Italia, China, Iran și Coreea de Sud, inclusiv cursele cu escală. Totodată, toate zborurile din și spre Italia au fost anulate până la sfârșitul lunii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un nou sistem informaţional de comunicare la aeroport

În timpul pandemiei, precum și în condițiile unei presiuni fără precedent din partea autorităților, Avia …