4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Averea adjunctului lui Stoianoglo, în vizorul Autorității Naționale de Integritate | VIDEO

Autoritatea Națională de Integritate verifică averea și proprietățile procurorului general adjunct, Ruslan Popov. Asta după ce procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a luat act de raportul adjunctului său, vizat într-o investigație făcută de către jurnaliștii portalului anticorupție.md și a transmis materialele pentru examinare. Conform investigației, în mai puțin de 4 ani, Ruslan Popov ar fi pus pe roate o afacere în domeniul agriculturii pe care a înregistrat-o pe numele tatălui său, un simplu pensionar. La rândul său, procurorul insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și a două automobile, nu-i aparțin lui, ci părinților.

Conform investigației portalului anticoruptie.md, Ruslan Popov gestionează o afacere impresionantă în satul Mileștii Mici, din raionul Ialoveni – o livadă, care se întinde pe pe o suprafață de circa o sută de hectare. Aceeași sursă notează că afacerea este înregistrată juridic în 2015, pe numele tatălui procurorului.

Potrivit localnicilor, atât livada cât și mai multe terenuri din împrejurimi i-ar aparține adjunctului procurorului general.

Jurnaliștii mai scriu că, în 2019, Ruslan Popov a înregistrat pe numele soției 15 terenuri agricole, cu suprafața totală de peste 8 hectare, pentru care ar fi achitat aproape 115 mii de lei. De asemenea, acuzatorul locuiește într-o casă cu trei niveluri, despre care susține în declarația de avere și interese personale că ar costa circa 6 mii de euro.

De cealată parte, în raportul său pe numele procurorului general, Ruslan Popov susține că afacerea este exclusiv a părinților, fiind vorba nu de 100, ci de 20 de hectare de livadă. De asemenea, el spune că a fost ajutat de părinți și de socri să-și facă averea, dar a avut și economiile sale pe parcursul celor peste două decenii de muncă în procuratură. Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea sa și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul procuraturii din ultima perioadă.

Amintim că, după ce Consiliul Superior al Procurorilor a decis numirea în funcție a trei adjuncți ai procurorului general, Alexandr Stoianoglo a fost întrebat de presă despre suspiciunile care planează asupra averii lui Ruslan Popov. Procurorul general a declarat atunci că a verificat toate suspiciunile, însă acestea nu s-ar fi adeverit.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: +14 lucrători medicali, testați pozitiv la coronavirus. Numărul total ajunge la 50

Din cele 32 de cazuri noi confirmate de COVID-19, aproape jumătate sunt lucrători ai sistemului …