Știrea zilei

Coronavirus în R. Moldova: Primul caz de coronavirus confirmat într-un sat din Ialoveni

În localitatea Văsieni, raionul Ialoveni, a fost depistat primul caz pozitiv de coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către primarul localității, Sergiu Candu.

Este vorba despre un tânăr revenit acum două zile de peste hotare. Ajuns la aeroport, acesta nu a prezentat simptome pentru a fi suspectat de COVID-19. Tânărul a intrat în carantină acasă, iar ulterior a mai verificat încă o dată temperatura care era ridicată. Acesta a anunțat medicii și a fost preluat de ambulanță. Acum este internat la spitalul „Toma Ciorbă”.

La moment în localitate există un număr de 29 persoane venite de peste hotare care se află în carantină la domiciuliu și se află sub monitorizarea medicilor.

Primarul satului Văsieni, Sergiu Candu, face apel către toți cetățenii R. Moldova să masnifeste responsabilitate, pentru că doar astfel o să fie depășit orice pericol.

Totodată, într-o altă localitate din Ialoveni, satul Sociteni, este confirmat un caz de COVID-19. Acesta e unul din cele 29 de cazuri anunțate până acum de Ministerul Sănătății. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de către medicul de familie din localitate, Nicoleta Slimovshi.

Potrivit medicului, este vorba de o „persoană tânără”, care a fost deja internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Menționăm că, în această dimineață, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, a declarat că în R.Moldova sunt confirmate 29 de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre acestea, 15 cazuri sunt de import, iar alte 14 –  transmitere locală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alte 211 persoane au fost tratate de COVID-19. Care este starea de sănătate a celorlalți pacienți

Alte 211 persoane au fost tratate de COVID-19. Astfel, bilanțul celor care s-au însănătoșit a …