Știrea zilei

Autoritățile din România au întors ieri 11 autocare din Moldova care se deplasau spre Italia. Cum au motivat decizia?

Autoritățile au întors ieri 11 autocare care se deplasau din Moldova spre România. Declarația a fost făcut de către Igor Dodon în cadrul declarațiilor de presă după Consiliul Suprem de Securitate, scrie zugo.md.

Președintele a fost întrebat de jurnaliști dacă cunoaște ceva despre blocarea vamei Albița, după ce ieri mai mulți internauți au distribuit mesaje precum că doar cetățenilor români li se permite să treacă frontiere. Dodon a precizat că autoritățile de peste Prut pot bloca punctul de trece a frontierei, dar trebuie să anunțe responsabilii din Moldova cu 48 de ore înainte.

Referindu-se la autocarele care au fost întoarse, șeful statului a menționat că, potrivit grănicerilor români, accesul lor a fost restricționat din cauza unor probleme tehnice. În același timp, Dodon a precizat că România a interzis traficul rutier terestru din și spre Italia. La fel, el a mai declarat că și tranzitarea teritoriului român nu este permisă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CEC: Moldovenii stabiliți peste hotarele țării vor fi consultați pe subiectul deschiderii secțiilor de votare în străinătate | VIDEO

Moldovenii stabiliți peste hotarele țării vor fi consultați pe subiectul deschiderii secțiilor de votare în …