Știrea zilei

Autoritățile decid astăzi dacă va fi declarată „stare de urgență” în Moldova

Anunțul a fost făcut acum câteva minute în urmă de premierul Chicu după după întrevederea cu președintele Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, scrie deschide.md.

„Astăzi în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică vom decide dacă declarăm stare de urgență. Dacă vom decide că da, atunci în regim de urgență voi convoca Guvernul și vom propune Parlamentului adoptarea unei astfel de hotărâri”, a declarat premierul.

Dacă la ședința Comisiei Situații Excepționale se va decide că este necesară instituirea stării de urgență, premierul va convoca imediat ședința Guvernului, care va aproba decizia și îi va cere Parlamentului declararea stării de urgență.

Potrivit art. 66 din Constituția Republicii Moldova, doar Parlamentul este autoritatea cu drept de declarare a stării de urgență, de asediu și de război.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acoperișul Casei de Cultură din comuna Doina s-a prăbușit. Consilierii socialiști și democrați au împiedicat dorința primarului din partea PP „ȘOR” de a-l repara la timp | VIDEO

Locuitorii comunei Doina, din raionul Cahul, au rămas fără Casa de Cultură după ce acoperișul …