Știrea zilei

Autoritățile de la Orhei și-au menținut decizia cu privire la sistarea activității transportului public în municipiul și raionul Orhei și insistă pe regimul de carantină la Pohorniceni

Transportul public rămâne în continuare sistat în municipiul și raionul Orhei. Măsura a fost menținută în ședința de joi a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei în contextul prevenirii răspândirii Coronavirusului de tip nou. La fel, autoritățile insistă pe regimul de carantină la Pohorniceni, unde, recent, a fost înregistrat un caz de Covid-19, scrie orhei.md.

Măsura nu vizează transportul de pe rutele naționale ce tranzitează teritoriul raionului Orhei.

Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, Dinu Țurcanu a menționat în cadrul ședinței Comisiei raionale din 26 martie că este total de acord cu această decizie și rămâne la fel de încrezut că va fi o măsură decisivă în combaterea epidemiei. Inițiativa de a suspenda transportul public în continuare aparține lui  Pavel Verejanu, primarul mun. Orhei.

Este de menționat faptul că atât președintele raionului, Dinu Țurcanu, cât și primarul mun. Ohrei, Pavel Verejanu, au insistat asupra menținerii tuturor măsurilor întreprinse de ei în calitate de conducători, chiar dacă unele dintre ele par a fi dure sau radicale.

Tot astăzi, la cadrul ședința CSE unde au fost examinate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19, autoritățile au decis ajustarea dispoziției sale la hotărârile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, care reglementează modul de instituire a carantinei în localități. Președintele CSE Orhei va adresa un demers argumentat, după care CNSE se va pronunța în acest sens. În demers, Dinu Țurcanu insistă în continuare pe introducerea regimului de carantină la Pohorniceni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …