Știrea zilei

Autoritățile chineze au anunțat despre disponibilitatea unui vaccin împotriva coronavirusului

În Republica Populară Chineză a fost dezvoltat un vaccin care a demonstrat anterior eficacitatea împotriva coronavirusului, a declarat luni ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui, informează presa rusă.

„China a dezvoltat deja un vaccin care arată imunitate. Dar acesta este preliminar, mai sunt necesare verificări suplimentare”, a menționat ambasadorul în cadrul unui briefing la Ambasada Chinei de la Moscova.

Zhang Hanhui a informat, de asemenea, despre medicamente eficiente descoperite pentru a trata coronavirusul.

„Practica arată că medicamentele chineze funcționează eficient. În toate cazurile când sunt utilizate medicamentele, nu a existat niciun caz de complicații”, a spus el. „Eficacitatea generală a medicamentelor chineze este de peste 85%, în unele zone mai mult de 90%.”

Diplomatul a spus că în China au găsit un medicament vechi care funcționează eficient împotriva coronavirusului, acesta este „fosfat de clorochină, folosit cândva contra malariei”.

În plus, Zhang Hanhui a negat că coronavirusul ar avea o origine artificială. „Vă spun cu siguranță că coronavirusul nu este un virus artificial. Poate că este un virus precum virusul SARS, provenit de la animalele sălbatice”, a spus el.

Ambasadorul a menționat că căutarea sursei virusului continuă, versiunea conform căreia liliacul era „gazda” bolii este verificată, dar încă nu a fost confirmată.

Între timp, la sfârșitul lunii ianuarie, mass-media a raportat că un grup de cercetători din Hong Kong au dezvoltat deja un vaccin împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, va fi posibil să se înceapă utilizarea acestuia numai după studiile clinice. Potrivit cercetătorilor, testarea vaccinului la animale va dura câteva  luni și va fi posibilă trecerea la testarea la om cel mai degrabă doar anul viitor și abia apoi va începe utilizarea în masă a acestuia.

Amintim că, vaccinurile împotriva noului coronavirus sunt, de asemenea, dezvoltate în Statele Unite și Rusia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avertisment OMS: Tinerii se pot îmbolnăvi, de asemenea, de forme grave ale infecției COVID–19

Deși dovezile actuale denotă că persoanele vârstnice care suferă de mai m ulte boli sunt …