Știrea zilei

Autoritățile capitalei au creat o celulă de criză. Vârstnicii și cei cu nevoi speciale – monitorizați | VIDEO

O celulă de criză pentru gestionarea situației privind infecțiile de coronavirus a fost creată de autoritățile municipale. Astfel, vârstnicii, persoanele singuratice și cele cu nevoi speciale din Chișinău vor fi informate despre măsurile de precauție pentru prevenirea îmbolnăvirii. În același timp, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că angajații primăriei și cei ai întreprinderilor municipale vor munci după un program special, de acasă. Cei care, totuși, vor fi prezenți la birou vor purta mănuși și măști de protecție.

Celula de criză a fost creată în cadrul Direcției generală asistență socială și sănătate din cadrul primăriei. Pe lângă informarea beneficiarilor despre COVID-19, membrii structurii noi create vor avea grijă să monitorizeze zilnic situația acestora. Autoritățile municipale au mai menționat că voluntarii care doresc să se implice sunt bineveniți. Pentru a preveni răspândirea virusului, mai mulți agenți economici au anunțat că sunt gata să doneze bani, iar Primăria urmează să deschidă mai multe conturi bancare pe care vor putea fi făcute donații.

De asemenea, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că toți muncitorii și angajații instituțiilor publice vor lucra cu mănuși, inclusiv șoferii și taxatorii din transportul public. Cât privește angajații Primăriei, majoritatea va munci, în mare parte, de casă, la fel, vor acționa și cei peste 14 500 de salarizați care activează în sistemul de învățământ din municipiu. Autoritățile au dispus însă ca profesorii să monitorizeze zilnic, de la distanță, starea sănătăţii copiilor. Instituţiilor sunt obligate să raporteze în fiecare zi dinamica situaţiei epidemiologice în rândul acestora.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …