Știrea zilei

Autoritățile au interzis organizarea ceremoniilor de orice fel, indiferent de numărul participanților. Deciziile adoptate de CNSP

Autoritățile au interzis organizarea ceremoniilor de orice fel pe perioada stării de urgență în sănătate. Decizia a fost aprobată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică la 18 iunie, scrie agora.md.

„Se interzice organizarea ceremoniilor în orice instituție, indiferent de statut public sau privat, pentru perioada de urgență în sănătatea publică, (n.r. – până pe 30 iunie) cu posibilitatea de prelungire a interdicției menționate, în funcție de evoluția situației epidemiologice a infecției cu COVID-19 la nivel național”, se arată în document.

Totodată, responsabilii au decis să permită relansarea serviciilor de coafură (spălare, vopsire, aranjare și tuns, coafat, nuanțat, ondulat, îndreptat), cu respectarea strictă a măsurilor de control și prevenire COVID-19. Alte servicii de înfrumusețare sunt interzise.

La fel, membrii Comisiei au aprobat reluarea activităților fotbalistice și reluarea antrenamentelor desfășurate în aer liber.

Amintim că regimul stării de urgență, instituit prin decizia Parlamentului, a expirat pe 15 mai curent. Respectiv, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a declarat stare de urgență în sănătate publică pentru perioada 16 mai – 30 iunie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului respectiv în funcție de evoluția situației epidemiologice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acoperișul Casei de Cultură din comuna Doina s-a prăbușit. Consilierii socialiști și democrați au împiedicat dorința primarului din partea PP „ȘOR” de a-l repara la timp | VIDEO

Locuitorii comunei Doina, din raionul Cahul, au rămas fără Casa de Cultură după ce acoperișul …