Știrea zilei

Autocar de pe ruta Moldova-Italia, ticsit cu mii de pachete de țigări | VIDEO

Un bărbat s-a pornit în italia cu autocarul ticsit cu țigarete, dar a fost oprit de vameși la ieșirea din R. Moldova. Incidentul a avut loc ieri-dimineață, în postul vamal Leușeni.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, cele 133.900 de țigarete erau ascunse în rezervorul improvizat al unui autocar de pe ruta Republica Moldova-Italia.

„În baza analizei de risc, vameșii au redirecționat spre scanare un autocar marca Scania. În urma imaginilor prelevate, s-a stabilit prezența unor obiecte străine într-un rezervor improvizat al autocarului. Totodată, a fost implicat și câinele specializat al Vămii, care a reacționat la aceleași locuri. În rezultatul unor verificări amănunțite, funcționarii vamali au depistat faptul că proprietarul autocarului, în vederea tăinuirii țigărilor de la controlul vamal, și-a reutilat mijlocul de transport prin montarea unei construcții sofisticate din punct de vedere tehnic și greu accesibilă, din care au fost extrase 133.900 de țigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al RM”, scrie în comunicat.

Țigaretele și autocarul au fost reținute, iar cercetările continuă în vederea atragerii la răspundere conform prevederilor legale a persoanelor vinovate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O decizie de restricționare a automobilelor cu numere transnistrene în Ucraina nu există

Între Chișinău și Kiev au avut loc consultări referitor la un eventual termen în care …