Știrea zilei

Autocar cu 65 de moldoveni, reținut în Olanda. Șoferul și colegul său, acuzați de trafic de ființe umane | VIDEO

Poliția de frontieră a Olandei a reținut un autocar, care transporta 65 de cetățeni moldoveni, inclusiv copii, care intenționau să se prezinte la Centrul de primire a refugiaților din Ter Apel. Toate cele 65 de persoane au revendicat statutul de azil, iar șoferul și colegul acestuia, de asemenea ambii moldoveni, au fost arestați sub acuzații de trafic de persoane, notează portalul dutchnews.nl.

Potrivit publicației, poliția a fost alertată de personalul centrului de azil, când acesta a văzut că un grup de aproximativ 20 de persoane părăseau autobuzul și se îndreptau spre local. Este a doua oară în decurs de câteva zile când un grup de moldoveni sunt ridicați de poliție. La sfârșitul săptămânii trecute, 19 persoane au fost găsite într-un autobuz fără acte corespunzătoare, iar șoferul în vârstă de 34 de ani a fost arestat. În august, alți 10 cetățeni moldoveni au fost găsiți într-un microbuz.

De menționat că în octombrie 204 moldoveni au solicitat azil în Olanda, devenind, astfel, cel de-al doilea mare grup de refugiați, după sirieni. Pe parcursul anului curent, peste 850 de persoane din Republica Moldova au solicitat azil în Țara Lalelelor – tot atâtea cât pe întreaga perioadă a lui 2018.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ministra Sănătății: 62 de persoane sunt în stare gravă, iar alte 2 au fost vindecate

62 de persoane, internate la instituțiile strategice din Chișinău, sunt în stare gravă. Totodată, alte …