Știrea zilei

Australienii au avut parte de ninsoare pentru prima dată în ultimii 20 de ani

În mai multe regiuni din Australia a nins în weekend prima dată în ultimii 20 de ani după ce un front atmosferic polar a adus viscol și ninsoare.

În sud-estul continentului a nins pentru prima oară în ultimele decenii, iar regiunea Blue Mountains (Munţii Albaştri) a fost acoperită sâmbătă de un strat de nea lucru rar întâlnit. În mai multe localități din statul Noul Wales de Sud a nins pentru prima oară după aproape două decenii, ultimele zăpezi au fost consemnate în zonă în 1985 şi 2000. Michael Efron de la Biroul de meteorologie australian, spune că acest fenomen s-a datorat unui ”vortex antarctic” format în largul Tasmaniei.

Vortexul a fost însoţit de rafale puternice de vânt cu viteze de până la 100 km/h. În statul Victoria, o femeie a decedat după ce un copac a căzut pe maşina în care se afla și sute de acoperișuri au fost luate de vânt. Condiţiile meteorologice urmează să se amelioreze luni şi marţi, odată cu apropierea din vest a unui sistem marcat de presiune atmosferică ridicată, scrie Agerpres citând Xinhua

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Odesa: Trei accidente fatale, cu trei morți și zeci de mașini avariate | VIDEO update

O persoană a decedat, iar alte două au fost rănite în urma a 3 accidente …