Știrea zilei

Audieri la Parlament, privind concesionarea Aeroportului | VIDEO

Fostul premier Pavel Filip, ex-ministrul Economiei Chiril Gaburici și ex-secretarul de stat al ministerului Justiției Nicolae Eșanu au fost invitați astăzi la Parlament pentru audieri publice privind privatizarea Air Moldova.

Potrivit lui Gaburici, privatizarea ar fi fost unica soluție, din moment ce Air Moldova era în faliment, iar ceea ce vrea să facă statul va fi semnal pentru investitori să nu vină în Moldova. Răspunzând la întrebări, ex-secretarul de stat de la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, fost membru al comisiei de privatizare a Air Moldova a spus că datoriile Air Moldova nu trebuiau achitate de investitor, iar contractul de privatizare nu conținea clar obligațiile investitorului.

Pe lângă cei trei foști angajați ai Guvernului, la audieri au fost invitați conducătorii companiilor „Civil Aviation Group” și „Blue Air”, care au cumpărat „Air Moldova” de la stat. În contextul în care aceștia nu s-au prezentat la audieri, Igor Munteanu a declarat că a trimis o solicitare către ministrul de Interne, Andrei Năstase, prin care a cerut ca reprezentanții celor două companii să fie aduși forțat, dacă refuză să se prezinte de bunăvoie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Locale 2019: Candidații înregistrați, obligați să-și suspende activitatea

Candidații înregistrați la funcția de primar sau consilier local trebuie să-şi suspende activitatea în funcția …