Știrea zilei

Au venit cu furcile la procuratură să-și ia pământurile înapoi | VIDEO

Mai mulți oameni din localitatea Drepcăuți, raionul Briceni au venit astăzi cu furcile la sediul Procuraturii Generale, pentru a-și cere dreptate. Țăranii se plâng că au fost  deposedați de terenurile agricole și cer procurorilor să ancheteze ilegalitatea.

Proprietarii mai multor terenuri agricole din satul Drepcăuți, raionul Briceni, nu-și pot strânge roada de pe câmpuri din cauza unui agent economic, care în mod abuziv a intrat cu utilajele necesare pe  terenurile țăranilor şi a început recoltarea roadei. Acum țăranii cer dreptate în faţa procuraturii.

„Noi am făcut contract cu firma şi noi de la acea firmă am luat pământul nostru legitim, prin judecăţi, deja eu un an de zile de când l-am luat, cuma firma ceia   a falimentat şi ne trage şi pe noi după ei şi nu ne dă pământul nouă.”

„Rugăm Parlamentul, rugăm Procuratura Generală să intre în situaţia noastră, în situaţia ţăranului, pentru că ţăranul hrăneşte oraşul.”

Primarul satului Drepcăuţi, Ioxa Ghenadie spune că agentul comercial nu respectă hotărârea de  judecată prin care s-au reziliat contractele cu locuitorii satului.

IOXA GHENADIE primarul satului Drepcăuţi: „Acele două persoane nu respectă hotărârea de judecată prin care este reziliat contractul de arendă cu SRL ”Trebozaci” cu care ei au un act de colaborare şi le prelucrează terenurile, mîine, pe data de 18 septembrie se împlineşte un an de zile de când a fost hotărârea de judecată de la curtea de apel Bălţi în privirea rezilierii contractelor de arendă.”

În acelaşi timp, ofiţerul de presă al procuraturii Emil Gaitur, spune că procuratura generală duce o anchetă cu privire la acest caz şi deocamdată nu s-a ajuns la o soluţie finală. Agentul comercial nu  a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Miniștrii au votat o serie de modificări la Constituția Republicii Moldova | VIDEO

Executivul a aprobat în ședința de astăzi o serie de modificări la Constituție, printre care …