Știrea zilei

Au renovat o intersecție, apoi au săpat-o pentru a schimba țevile subterane | VIDEO

Au pus asfalt nou, iar după o lună l-au săpat. Se întâmplă la o intersecție din sectorul Buiucani al capitalei după ce o țeavă subterană s-a spart.

Pretorul de sector susține că de vină ar fi cei de la Termoelectrica pentru că, nu au venirifat conducta înainde de asfaltare. De cealaltă parte, responsabilii furnizorului de căldură spun că, potrivit planului, tronsonul dat urma să fie verificat abia în luna august și nu în mai, când le-a solicitat pretura.

Încă o cârpală a apărut la o intersecție din sectorul Buiucani din Chișinău pe o porțiune de drum reparată cu doar o lună în urmă. Asfaltul a fost scos din nou, după ce o conductă a cedat. Pentru a remedia situația a fost nevoie de intervenția tehnicii speciale. Pretorul sectorului susține că țeava s-a fisurat, iar responsabili de acest lucru ar fi cei de la Termoelectrica. Asta pentru că ei nu au verificat atent conducta și au decis că nu este nevoie ca ea să fie schimbată înainte de renovare.

VADIM BRÎNZANIUC, pretorul sectorului Buiucani, mun. Chișinău:

„Acum o lună am terminat lucrările de amenajare a rondei, a întregii zone, a trotuarelor, inclusiv reparația capitală a străzii. În perioada până a începe lucrările am avut cel puțin cinci întrevederi la fața locului cu reprezentanții Termoelectrica, care au rețele în zonă și care ne-au asigurat că nu este necesitatea de a interveni și de a repara rețelele subterane.”

Cu toate acestea, săptămâna trecută s-a produs un incident la rețeaua subterană, iar din acest motiv, a fost necesară intervenția muncitorilor de la Termoelectrica, pentru a schimba rețeaua de canalizare.

VADIM BRÎNZANIUC, pretorul sect. Buiucani, mun. Chișinău:

„Evident că ne-am exprimat nemulțumirea, dar este o avarie și o înțelegem. La ora actuală a fost restabilită întreaga zonă și mai departe sperăm să nu mai avem asemenea situații. Noi nu am cheltuit bani suplimentari, antreprenorul Termoelectrica a executat lucrările din contul lor.”

Reprezentanții de la Termoelectrica ne-au spus că porțiunea dată de drum nu a putut fi verificată în luna mai, deoarece, conform planului, tronsonul dat de conducte urma să fie supus testărilor în luna august, curent. Totodată, aceștia au mai spus că pentru renovarea porțiunii de drum nu s-a cheltuit nici un ban din bugetul municipal.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Recolta din această primăvară ar putea fi de două ori mai mică decât de obicei | VIDEO

Sezonul toamnă-iarnă, care s-a adeverit a fi anormal de cald din cauza precipitațiilor insuficiente, poate …