Știrea zilei

Au început lucrările de renovare a drumurilor aflate la întreținerea Consiliului Raional Orhei | VIDEO

Au început lucrările de renovare a drumurilor aflate la întreținerea Consiliului Raional Orhei. Primul tronson care va fi plombat în cadrul proiectului, pentru care s-au alocat circa două milioane de lei din bugetul raional, este traseul care duce spre comuna Piatra. Cu această ocazie, locuitorii le-au mulțumit consilierilor raionali pentru implicare și pentru că, în scurt timp, nu vor mai fi nevoiți să meargă prin gropi.

Potrivit președintelui raionului Orhei, în cadrul acestui proiect, circa zece tronsoane de drum, acoperite cu asfalt, vor fi plombate, iar alte zece porțiuni de drumuri public vor fi reparate în variantă albă. Lucrările au început deja pe traseul care duce spre comuna Piatra, unde circa patru kilometri vor fi plombate.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „De către consiliul Raional au fost alocați în jur de două milioane de lei, care deja au trecut procedura de licitație publică și iată propriu-zis suntem în faza de executare. Lucrările au început la sfârșitul lui iulie și vor continua până la începutul lunii octombrie”.

Locuitorii comunei Piatra sunt mulțumiți că, în sfârșit, când vor intra în sate nu vor fi nevoiți să meragă cu frică ca să nu de-a cu mașina în gropi.

„Drumul nu a fost reparat de multă vreme, dacă și se repara, se reparau doar găurile pe unde era, dar dacă venea prima ploaie se ducea totul la vale”.

„Foarte complicat de mers, mai ales cu transportul. Te fereai de o groapă, nimereai în alta și de multe ori chiar și anvelopele fugeau de pe discuri, că era imposibil de mers. Nici nu țin minte când ultima dată a fost renovat drumul”.

„Suntem mulțumiți foarte mult pentru începerea reparării drumului că într-adevăr era imposibil ca să mergi pe drumul acesta”.

Și primarul interimar al localității Piatra a accentuat că drumul nu a fost reparat de ani de zile și a profitat de ocazie pentru a mulțumi autorităților raionale pentru această decizie.

RADU BUȘILĂ, primar interimar satul Piatra: „Acest tronson de drum, care leagă comuna Piatra de Orhei, de restul raionului, nu a fost reparat de câțiva ani. Pentru noi este important reparația acestei porțiuni de drum. Mulțumim pe această cale președintelui raionului, domnul Dinu Țurcanu, Consiliului Raional, doamnei deputat Marina Tauber și altor factori de decizie care au stat la baza luării acestei decizii”.

Potrivit responsabililor, în cadrul proiectului vor fi amenajate mai multe acostamente, vor fi renovate cosmetic și plombate porțiuni de drum care leagă mai multe localități din raion, dar și intrările în unele sate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică profundă, Dodon și familia sa își etalează pe rețelele de socializare ceasurile și hainele, care costă de câteva ori mai mult decât salariul unui muncitor de rând | VIDEO

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică …