Știrea zilei

„Au glumit” că au coronavirus și au cerut internarea la Toma Ciorbă. Medicii, agresați

Au cerut să fie testați pentru coronavirus, motivând că au revenit recent din Italia, după care au spus că au glumit și au plecat acasă. Este isprava a doi moldoveni, care, fiind în stare de ebrietate au mers, noaptea trecută, la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, din capitală, unde au anunțat că se simt rău. După ce li s-a făcut testul de COVID-19, bărbații au recunoscut că, de fapt, au vrut să se distreze și au făcut o glumă.

După ce au fost internați, consultați de personalul medical și au fost prelevate probele pentru testare, bărbații au spus că au făcut o glumă și au cerut să fie lăsați să plece din spital. A fost nevoie și de intervenția Poliției pentru a-i calma pe cei doi bărbați și a-i evacua din spital.

SERGIU VASILIȚA, directorul spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”: „Doi pacienți au fost aduși la ora 2 de noapte, în stare de ebrietate, au agresat personalul medical, au spus că s-au întors din Italia și vor să fie investigați pentru coronavirus. Până la sfârșit, ei au spus: scuzați, a fost o glumă.”

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a îndemnat cetățenii să trateze cu seriozitate problema .

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: „Se distorsionează activitatea personalului medical, care și așa este într-un regim alert, pentru că este un flux foarte mare de persoane, dar pe lângă toate mai vin și persoane care încearcă să facă glume pentru a le fi prelevate probe, sau alte aspecte.”

De acest caz se ocupă oamenii legii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 151 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 233

Încă 151 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate astăzi, după procesarea a 1.267 …