Știrea zilei

Au fost finisate lucrările de reparare a drumului care duce spre casa lui Ion Chicu | VIDEO

Lucrările privind reparația drumului care duce spre casa prim-ministrului Ion Chicu au luat sfârșit. Locatarii, dar și premierul susțin că sursele de finanțare privind efectuarea lucrărilor nu sunt din bugetul statului, ci o contribuție proprie a locuitorilor din zonă. La fel, oamenii mai spun că reparația porțiunii de drum care duce spre Durlești au început cu mult timp înainte ca Ion Chicu să fie numit în funcția de șef al Guvernului.

Porțiunea de drum care duce spre casa premierului Ion Chicu este asigurată de pază. Echipa noastră de filmare nu a fost lăsată să filmeze drumul cu pricina, pe motiv că în ultimele zile presa a dat prea mare importanță acestui subiect, spun agenții de pază. O mare parte a vecinilor lui Chicu sunt pensionari, cu toate acestea, oamenii spun că drumul a fost reparat din banii proprii.

 Cine-l repară: Oamenii îl repară. Ce, l-ați reparat voi? Cu banii noștri și puneți așa întrebare. 00:16:14-00:20:20 Au pus câte 5000, cei care au mașină, dar care n-au – câte două mii jumătate. 

Au strâns. Cineva a dat 5000, alții 3000, 2000. Iată cam așa. 

Locatarii din zonă susțin că pe Ion Chicu îl cunosc doar de la televizor.

 – Am auzit, dar eu nu l-am văzut. La televizor l-am văzut. – El nu vine pe-aici? Sau n-ați văzut? – Nu, n-am văzut. 

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat pentru portalul de știri Unimedia că lucrările, privind reparația drumului vizat, au început cu mult timp până ca el să ajungă în fotoliul de premier. Iar costrul lucrărilor, într-adevăr, sunt achitate din banii locuitorilor.
«Am pornit lucrările de reabilitare a drumului, împreună cu vecinii, încă în luna septembrie. Am colectat 160 de mii de lei, iar în octombrie, am reușit să turnăm asfalt. Au mai rămas niște bani și am decis să nivelăm drumul. Nu veți vedea acolo mare reparație, doar continuarea lucrărilor începute în luna octombrie cu vecinii», – a menționat premierul.

Afirmațiile lui Chicu au fost precizate ulterior de Marcel Zastânceanu, directorul întreprinderii municipale ExDrupo. Funcționarul a menționat că la începutul lunii noiembrie, o persoană fizică a încheiat un contract cu întreprinderea privind reparația porțiunii de drum. Toate lucrările au fost finalizate în decurs de 1,5 săptămâni. Angajații primăriei din Durlești ne-au declarat că nu cunosc despre aceste lucrări.

Potrivit declarației de avere și venit, Ion Chicu deține o casă amplasată în orășelul Durlești, în întovărășirea pomicolă Struguraș. Duplexul de 1500 de metri pătrați al premierului este împărțită cu sora acestuia – Aliona Ursoi, care locuiește împreună cu soțul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Număr record de infectare cu COVID-19 în Moldova. 161 de cazuri noi confirmate și alte trei decese

În ultimele 24 de ore a fost confirmat un număr record de cazuri de infectare …