Știrea zilei

Au fost făcute primele achiziții din donația de 1 milion de lei a Fundației „Miron Șor” pentru oprirea răspândirii Covid-19 în raionul Orhei | FOTO

Autoritățile de la Orhei au anunțat că au fost făcute primele achiziții de echipamente și utilități medicale, în valoare de circa 250 de mii de lei, din donația de 1 milion de lei făcută, recent, de Fundația de caritate „Miron Șor” pentru stoparea răspândirii noului Coronavirus în raionul Orhei, transmite orhei.md.

Au fost făcute primele achiziții din donația de 1 milion de lei a Fundației „Miron Șor” pentru oprirea răspândirii Covid-19 în raionul Orhei
La inițiativa președintelui Partidului „ȘOR”, conducerea raionului și mun. Orhei în frunte cu Dinu Țurcanu și Pavel Verejan, împreuna cu deputatul Marina Tauber, au donat astăzi Spitalului Raional Orhei, Primăriei Orhei, Centrului de Sănătate Publică și satului Pohorniceni, aflat în carantină, primul lot de echipamente, utilități medicale și dezinfectanți pentru lupta cu diminuarea consecințelor epidemiei de Covid-19.

Spitalului Raional Orhei i-au fost transmise 1000 de halate impermeabile chirurgicale; 4000 de perechi de mănuși de protecție; 1000 de măști nr.95; 5000 de măști de unică folosință; 100 de ochelari de protecție pentru medici; 500 de litri de dezinfectanți pentru mâini și 2500 de pastile de dezinfectant de clor pentru spălarea podelelor.

Satului Pohorniceni, aflat în regim de carantină după ce a fost confirmat un caz de Coronavirus, i-au fost transmise cinci stropitori pentru tratarea cu dezinfectanți a roților unităților de transport; 400 de litri de dezinfectanți pentru mâini și 100 de echipamente de protecție pentru persoanele implicate în procesul de dezinfectare.

Iar Centrului de Sănătate Publică i-au fost transmise 7500 de pastile de dezinfectant de clor pentru spălarea podelelor și 2000 de mănuși de unică folosință.

Primăriei Orhei i-au fost donate 50 de litri de dezinfectat pentru mâini și suprafețe și zece echipamente speciale de protecție. Școlii-internat pentru copii cu dizabilități din Orhei i-a fost acordat ajutor pentru organizarea transportării la serviciu a lucrătorilor.

Săptămâna viitoare ar urma să fie făcute și alte achiziții din donația de 1 milion de lei a Fundației de Caritate „Miron Șor”.

De asemenea, de menționat ca toți conducătorii instituțiilor au adus sincere mulțumiri dlui Ilan ȘOR, inițiatorul aceste donații.

Amintim că, la 23 martie, Fundația de Caritate „Miron Șor” a anunțat despre decizia sa de a dona Consiliului Raional Orhei suma de un milion de lei pentru diminuarea efectelor pandemiei de noul Coronavirus pe teritoriul raionului și municipiului Orhei. La fel, din banii oferiți vor fi susținute și alte măsuri în lupta și prevenirea răspândirii virusului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Deputatul Ștefan Gațcan a fost găsit la Iași | VIDEO

Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat …