Știrea zilei

Au adus putoarea din râul Bâc chiar în fața primăriei municipiului Chișinău | VIDEO

Au adus putoarea din râul Bâc, într-un bazin gonflabil chiar în fața primăriei municipiului Chișinău. În acest week-end, mai multe persoane au venit să își exprime nemulțumirea față de mirosul neplăcut care se simte prin tot orașul și de-a lungul albiei râului Bâc.

Echipați cu o piscina gonflabilă plină cu apă urât mirositoare din râul Bâc și cu pancarte, oamenii au ieșit la protest – împotriva putorii.

„Am venit aicea din cauza mirosului, eu sunt dintr-un sat din apropiere de Anenii Noi și eu vă spun, am constat eu singur că de la 3 dimineața până la 6 dimineața, dacă deschid ferestra la casă… bardac! (N.r. Dezordine).”

„Pentru că pute sunt împotriva faptului că miroase, vreau să se lămurească, de ce miroase, de unde, cine e de vină.”

„Nu sunt indiferent de cea ce se petrece, cu mirosul ista în oraș, îi o rușine în veacul 21 să mirosim noi toate acestea, știți despre ce este vorba.”

La protest a venit și fosta șefă de la Apă-Canal Chișinău, Veronica Herța, care s-a arătat indignată de faptul că autoritățile locale nu se implică, pentru a rezolva problema.

„VERONICA HERȚA ex-director ”Apă-Canal Chişinău”: „Deci în momentul în care tot orașul știa că pute, hai să spunem cuvântul așa cum este, ce-i de la Apă-Canal și de la primărie, inițial, susțineau că nu pute. Păi sau avem nasuri diferite sau banii miros un pic altfel.”

Acum câteva săptămâni, Chișinăul a fost invadat de un miros insuportabil. Ulterior, Apa-Canal a venit cu un comunicat de presa în care menționa că sursa mirosului nu este doar stația de epurare, ci și o fabrica de prelucrare a peștelui și una de alcool.

Câteva zile mai târziu, Ministerul Mediului s-a autosesizat. Responsabilii au preluat probe din apa râului Bâc, iar rezultatele au arătat că sunt depășiri, aproape de 10 ori, ale valorilor-limita de încărcare cu poluanți a apelor uzate.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Caz nou de coronavirus într-o localitate din Orhei. Autoritățile raionale au luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului | VIDEO

Încă o persoană din raionul Orhei a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba …