Știrea zilei

Atenție, pasageri! Microbuzele din Chișinău nu vor circula în dimineața zilei de luni | VIDEO

Proprietarii de microbuze au trecut de la cuvinte la fapte și au declarat grevă. Protestul este programat în capitală pentru luni dimineață, în data de 24 februarie. Potrivit lui Oleg Alexa, președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, acesta este un răspuns la inacțiunea autorităților care nu au luat în calcul cerințele transportatorilor.

Potrivit lui Oleg Alexa, administratorii microbuzelor de linie din capitală își vor sista activitatea luni, între orele 5 și 10:00 dimineața. Ei speră că după acest protest, vor fi, într-un final, auziți de către autorități.

OLEG ALEXA, președinte Consiliul Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto: „Deci, noi de două ori ne-am adresat primăriei. Prima adresare are deja mai mult de o lună, privind, cerința de a actualiza tariful. Până acum nu avem nici un răspuns. Toată comunicarea este prin intermediul presei. Și noi nu vom activa luni până la ora zece, deci, nici de la cinci, nici de la șase, toate rutele își încep activitatea începând cu ora zece. Asta-i doar prima preîntâmpinare pentru organul local, care ar trebui cu noi să se așeze la masa de discuții.”

Reamintim că transportatorii solicită dublarea tarifelor pentru o călătorie cu microbuzul, adică de la trei la șase lei sau subvenționarea transportatorilor privați.

La rândul său, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că bugetul capitalei pentru anul 2020 nu prevede fonduri pentru subvenționarea lor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă un medic din Moldova, răpus de COVID-19

Un medic din raionul Soroca, diagnosticat cu COVID-19, a decedat astăzi, 3 aprilie. Informația a …