Știrea zilei

Astronomii au descoperit o nouă planetă, de dimensiunea Pământului. Ar putea fi locuibilă

Oamenii de știință anunță că au descoperit trei noi planete, care orbitează în jurul unei stele aflate în afara Sistemului Solar, iar una dintre ele ar putea fi locuibilă.

Toate cele trei planete sunt de dimensiunea Pământului, însă doar una dintre ele ar putea fi locuibilă, informează The Sun.

Planetele orbitează în jurul unei stele cunoscută drept „pitică roșie”, care este a douăzecea cea mai apropiată stea de Sistemul nostru Solar. Se află la 12 ani lumină distanță. Deși această planetă are mari șanse de a fi locuibilă, steaua în jurul căreia orbitează poate arunca în orice moment radiații, ceea ce reprezintă un mare pericol, scrie stirileprotv.ro.

Cercetătorii mai spun că dacă în trecut a existat viață pe această planetă, este posibil să fi fost distrusă de acest fenomen. Tot oamenii de știință au mai adăugat „pitica roșie” pare „calmă” acum, dar asta nu înseamnă că a fost așa întotdeauna.

Astronomii continuă să caute exo-planete, sperând că vor găsi dovezi clare că există viață pe alte planete sau că pot susține viața.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Un asteroid mare cât o clădire cu 100 de etaje, care are propria Lună, a trecut pe lângă Pământ

Un asteroid tocmai a trecut pe lângă Pământ. Nu e un fenomen rar, dar e …