Știrea zilei

Astăzi este ultima zi pentru depunerea actelor pentru participare la alegerile parlamentare noi

30 august este ultima zi de depunere a actelor pentru participare la alegerile parlamentare noi. Scrutinul va avea loc la data de 20 octombrie pe 4 circumscripții uninominale.

Comisia Electorală Centrală atenţionează că ziua de 30 august este termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă în vederea susţinerii candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripţiile uninominale nr. 17, 33, 48 şi 50, acolo unde, la 20 octombrie curent, vor avea loc alegeri parlamentare noi.

Pentru a fi înregistrat, candidatul pentru circumscripţia uninominală prezintă, pe lângă documentele prevăzute de cadrul normativ, liste de subscripţie care conţin semnăturile a cel puţin 500 şi cel mult 1000 de susţinători cu drept de vot din circumscripţia uninominală unde intenţionează să candideze. În caz că candidatul este de gen feminin, poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puţin 250 şi cel mult 500 de susţinători.

Menţionăm că până acum, au fost depuse 11 solicitări de înregistrare a grupurilor de iniţiativă.

Pe cele patru ciscumscrpții uninominale vor fi organizate alegeri parlamentare noi după ce Vlad Plahotniuc, care a învins în circumscripția nr.17, Andrei Năstase, ales în circumscripția nr.33, Viorel Melnic ales în circumscripția nr.48 și Maia Sandu aleasă în circumscripția nr.50 și-au depus mandatele de parlamentari.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fracțiunea PPDA va susține o moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății: anume conducerea Ministerului Sănătății se face vinovată de numărul mare de cazuri COVID-19 în Moldova | VIDEO

Deputatul PPDA, Igor Munteanu susține că anume conducerea ministerului sănătății se face vinovată de numărul …