Știrea zilei

Arșiță cumplită pentru ziua de duminică: Temperatura va trece de 40 de grade

Încă o zi de încercare pentru rezistența fizică a oamenilor: Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit Cod Galben de arșiță pentru duminică.

Pentru ziua de 7 iulie sunt prognozate temperaturi caniculare: pe arii extinse, termometrele vor indica 33-34°C la umbră, au prevenit meteorologii de la Chișinău.

Aceasta înseamnă că valorile termice ale aerului vor depăși 40 de grade Celsius la soare. Viteza vântului va fi de 2-7 metri pe secundă, făcând ca arșița să fie un pic mai ușor de suportat. Presiunea atmosferică va fi normală.

Ploi, însoțite de descărcări electrice, sunt anunțate pe parcursul zilei de duminică doar pentru raioanele de nord, dar și acolo maximele termice vor fi de 31 de grade la umbră.

Luni, 8 iulie, ploile cu tunete și fulgere se vor extinde pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Cerul va fi acoperit de nori, iar maximele termice vor coborî până la 25-26 de grade Celsius. Marți și miercuri, ploile vor continua în raioanele de nord și de centru.

Maxime termice de până la 27 de grade sunt prognozate până cel puțin sâmbăta viitoare, 13 iulie.

Sursa: sputnik.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cifre îngrijorătoare în România: 698 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în …