Știrea zilei

Armata Națională iese în stradă. Igor Dodon a semnat decretul

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul care permite militarilor Armatei Naționale să participe la acțiunile impuse de Guvern, pentru a combate răspândirea infecției cu Covid-19, pe teritoriul Republicii Moldova, scrie unimedia.info.

„Astăzi, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate am luat decizia de a implica efectivul ministerului Apărării în gestionarea acestei crize. Am semnat în acest sens un decret care permite militarilor să participe la acțiunile desfășurate în acest scop, pentru a sprijini suplimentar eforturile guvernului în combaterea pandemiei”, a scris președintele, într-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit mesajului publicat, ministerul Apărării va sprijini totalmente autoritățile:

„Ministerul Apărării urmează să disponibilizeze la necesitate resursele sale logistice pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei respective, fie că este vorba despre punerea la dispoziție a unor unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, de capacități de transport, puse la dispoziția autorităților sau alte tipuri de sprijin”, a mai scris președintele.

Totodată, militarii urmează să patruleze în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale și, în caz de necesitate, vor asigura sprijin persoanelor în etate pentru ca acestea să nu fie nevoite să părăsească domiciliu.

Ieri, Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat astăzi, 23 martie, că a venit momentul ca autoritățile să antreneze Armata Națională în lupta cu noul tip de coronavirus, care a provocat un deces în țara noastră și a infectat, până astăzi, 109 persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fracțiunea PPDA va susține o moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății: anume conducerea Ministerului Sănătății se face vinovată de numărul mare de cazuri COVID-19 în Moldova | VIDEO

Deputatul PPDA, Igor Munteanu susține că anume conducerea ministerului sănătății se face vinovată de numărul …