Știrea zilei

Apă verde, filmată cum curge în parcul Râșcani din Capitală. Reacția Termoelectrica

Apa unui râuleț din parcul Boris Glavan din sectorul Râșcani al Capitalei a înverzit.

Contactat de Știri.md, Maria Balan, specialist relații publice, Biroul Comunicare și Relații cu Publicul de la Termoelectrica a explicat care ar fi cauza apei verzi fotografiată de internauți.

„În regiune, Termoelectrica execută niște lucrări ample, care vor permite asigurarea fiabilă a consumatorilor cu servicii de termoficare în perioada rece a anului și apă caldă fără întreruperi. Este vorba de reabilitatea unui important tronson de rețea termică, DN 600 mm și montarea a 6 robinete sferice în căminele termice din regiune, care vor permite secționarea agentului termic la necesitate, ceea ce va aduce multiple economii și avantaje în utilizare”, a spus Maria Balan.

De asemenea, ea a ținut să precizeze că „apa din rețelele Termoelectrica colorată în verde este inofensivă pentru mediul înconjurător și nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea oamenilor şi a altor vieţuitoare. Termoelectrica S.A. utilizează acest colorant în scopul determinării scurgerilor de agent termic, în baza unui Aviz eliberat de către Centrul de Medicină Preventivă. Dat fiind faptul că este o substanță biodegradabilă, în decurs de 72 de ore culoarea se descompune la lumina zilei”.

Știri.md amintește că acesta nu este primul caz când apa unui râu înverzește.

Recent câțiva internauți au suprins apa râului Bâc fiind de culoarea verde și nu au ezitat să fac haz de necaz pe seama acestui caz.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 151 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 233

Încă 151 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate astăzi, după procesarea a 1.267 …