Știrea zilei

Apă-Canal Chișinău: Toate deversările de ape uzate cu poluanți sunt foarte bine regizate și au un substrat politic | VIDEO Update

Deja câteva luni de putoare în capitală, iar problema rămâne nerezolvată. Apă-Canal Chișinău a identificat că la Stația de Epurare periodic ajung deversări în salvă de ape uzate cu concentrații maxime de poluanți. Întreprinderea însă consideră că mirosul care persistă de ceva timp în capitală ar fi din cauza campaniei electorale.

Potrivit unui comunicat de pe pagina ”Apă-Canal Chișinău”, concentrațiile de poluanți de 4-5 ori mai mari decât permite regimul de funcționare a sistemului de canalizare pun în pericol buna activitate a treptei biologice a Stației de Epurare. În acest sens, cei de la Apă-Canal susțin că în anumite zile, concentrația poluanților depășește orice norme, aceștia fiind extrem de mari.

În scopul prevenirii scurgerilor poluanților, Apă-Canal au decis intensificarea verificărilor agenților economici din domeniul vinicol, prelucrării lactatelor, peștelui, carnii, produselor alcoolice. În cazul în care vor fi depistați agenți economici care deversează ape cu concentraţii majorate de poluanţi, aceştia vor fi nevoiți să achite prejudiciul cauzat întreprinderii și mediului, iar în cazuri extreme, se va recurge chiar și la sistarea activității”.

Potrivit ”Apă-Canal Chișinău”, toate deversările de ape uzate cu poluanți, înregistrate din 23 august până în prezent, sunt foarte bine regizate și au un substrat politic în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-05-20