Știrea zilei

Anunț oficial! Nu există nici un cetățean român infectat cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a postat, miercuri, un mesaj pe pagina oficială de Facebook prin care informează că nu există, în prezent, niciun cetățean român infectat cu coronavirus, scrie presa română.

„Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19”, transmite MAI.

„În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene”, transmite MAI.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo”, mai scrie Ministerul, pe Facebook.

MAI anunță, totodată, că în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, MAI precizează că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile.

În plus, MAI solicită populației să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Date oficiale: Peste 100 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus în România

Conform unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în acest moment, în România, sunt 103 …