Știrea zilei

Cauza intoxicației în masă la o nuntă din Chișinău: ANSP a anunțat rezultatele testelor de laborator | VIDEO Update

Mai multe persoane care s-au intoxicat la o petrecere în Chișinău au fost diagnosticate cu Salmonela. Numărul acestora a crescut până la 51, printre care și copii.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că în spital au fost internați și doi copii. În urma investigațiilor medicale, au fost confirmate 11 probe pozitive de Salmonela.

În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii, din mun. Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.

ANSP informează că în cazul apariţiei semnelor clinice de boli diareice acute nu se permite autotratamentul, mai ales când aceste simptoame se dezvoltă la copii. Recomandarea de bază este consultarea de urgenţă a medicului de familie pentru prescrierea tratamentului argumentat şi adecvat în scopul evitării consecinţelor nedorite.

Salmonela este un gen de bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Afecțiunea este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Colectarea ilegală a banilor în şcoli şi grădiniţe, interzisă

Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost …