23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Ansamblul ”Crăițele” din satul Mârzești și-a sărbătorit cea de-a 20-a aniversare | VIDEO

Ansamblul ”Crăițele” din satul Mârzești și-a sărbătorit aniversarea. Pe parcursul a 20 de ani, femeile cu sufletul mereu tânăr au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea culturii satului natal, dar și a raionului Orhei. Colectivul de creație și-a sărbătorit ziua de naștere pe scenă, așa cum se cuvine. Emoțiile i-au copleșit nu doar pe membrii colectivului, ci și pe spectatori, printre care a fost și conducerea satului, împreună cu cea a raionului Orhei.

Vârsta amintirilor, vârsta împlinirilor” – sub acest generic, ansamblul „Crăițele” și-a sărbătorit ziua de naștere. Ansamblul s-a pregătit conștiincios și mult timp, mai ales că, pe parcursul a 20 de ani, au adunat atâtea emoții pe care vor să le împartă, neapărat, cu fiecare dintre ascultătorii lor.

LUDMILA LEAHU, conducătoarea ansamblului „Crăițele”: „Foarte mari emoții. Am foarte mari emoții cu toate că sunt de 20 de ani, dar emoțiile știți, omul care are emoții să știți că trăiește clipele cu adevărat. Toate cuvintele spuse sunt de la suflet și pentru sufletele oamenilor.”

Într-o zi atât de semnificativă pentru colectivul artistic „Crăițele”, din scenă au sunat, în interpretarea ansamblului, cele mai îndrăgite melodii ale publicului. Repertoriul a inclus muzică populară și corul.

Felicitari, urări de bine, cadouri și mulțumiri – de toate au sunat în adresa colectivului muzical. Contribuția acestuia la dezvoltarea culturii satului, comunei și a raionului a fost remarcată și de către primarul localității Mârzești, șeful Direcției de Cultură din raionul Orhei și de către vice-primarul Consiliului Raional Orhei.

TATIANA PLATON, viceprimarul Consiliului Raional Orhei: „Dacă nu avem cultură, nu existăm ca națiune, nu existăm ca cetățeni ai acestui frumos meleag . Vreau să vă felicit cu această cifră frumoasă.

VITALIE BEREZANȚEV, primarul comunei Mârzești, raionul Orhei:  „Vreau să adaug că activitatea culturii, tradițiile noastre ele trebuie susținute, trebuie să crească, să aibă un succes mai mare și noi suntem în slujba dumneavoastră să vă susțin cu mare plăcere.”

Ansamblul vocal „Crăițele” este unul dintre cele peste 150 de colective artistice din Moldova, care promovează folclorul, tradițiile și valorile naționale ale țării noastre.

ELENA GULER, șefa Direcției de Cultură al Consiliului Raional Orhei: Ne mândrim mult cu acest lucru, pentru că ținem întâietatea în republică după numărul de colective, colective care promovează frumosul, colective cu care ne mândrim, colective care duc faima raionului Orhei chiar și peste hotarele țării, iar acest lucru ne bucură mult.”

Acum, ansamblul „Crăițele”, ca și celelalte colective de creație din raionul Orhei, se pregătește pentru sărbătorile de iarnă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șofer din Chișinău, filmat cum voia să calce un pieton | VIDEO

O mașină a fost surprinsă cum încearca intenționat să lovească un pieton pe o stradă …