Știrea zilei

ANSA: Șeful Centrului Republican de Diagnostică Veterinară a fost suspendat din funcție

Șeful Centrului Republican de Diagnostică Veterinară a fost suspendat din funcție, după ce 73 de loturi de pește infestat a primit certificatul necesar pentru plasarea în comerț. Anunțul a fost făcut astăzi de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul ședinței Guvernului, scrie unimedia.info.

În același timp, ANSA a modificat componența comisiei Laboratorului de verificare a calității produselor, iar Centrul de Diagnostică Veterinară este supus, în aceste zile, unei campanii de audit. Misiuni de control se desfășoară și la mai multe piețe din țară.

”Cum să avem încrederea că alte produse, verificate prin această instituție, sunt de calitate, după acest caz?”, a întrebat prim-ministra Maia Sandu.

”În cadrul anchetei demarate în urma acestui caz s-au depistat mai multe lacune, care vor fi înlăturate, astfel încât să asigurăm calitatea produselor pe tot traseul, din momentul intrării în țară a acestora si până la consumator”, a răspuns reprezentantul ANSA.

De asemenea, Maia Sandu a solicitat instituției responsabile ca, pe viitor, sa facă publice și numele companiilor ”care-și permit să-și bată joc de consumator”.

Unimedia amintește că în perioada 20 august-4 octombrie, din 124 de loturi de pește congelat, importat în Republica Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator. În special, a fost vorba de pește infestat cu paraziți. ANSA va prezenta săptămâna viitoare rezultatele finale ale anchetei demarate pe acest caz.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Caz nou de coronavirus într-o localitate din Orhei. Autoritățile raionale au luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului | VIDEO

Încă o persoană din raionul Orhei a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba …